Makoisat ja suklaiset suklaamuffinssit

Suklaamuffinssit
pinit

Tällä ohjeella onnistut varmasti! Tämä on ollut mun lempi muffinssiohje jo monien vuosien ajan ja se ei ole epäonnistunut kertaakaan. Sitä on helppo muokata tarpeen mukaan, lisätä esim. mustikoita taikinaan tai jättämällä kaakaojouheen pois ja korvaamalla tumman suklaan vaikka valkosuklaalla.

Kun varmistat että sinulta löytyy kaikki tarvittavat raaka-aineet kotoa, ei näiden muffinssien tekoon kauheasti kulu aikaa. Itselläni oli kotona vain vanhentunutta margariinia, kun aloin näitä leipomaan joten siitä tuli lisäkäänteitä kun piti kumppanille soitella, että voisitko tuoda kaupasta leivontamargariinia kun tulet töistä kotiin. Hupsista.

Taikina soveltuu myös hyvin isojen “cupcake” tekoon. Tällöin saat tällä reseptillä noin 12kpl muffinsseja kun itse tein tavallisiin muffinssivuokiin ja sain näitä 24kpl.

Makoisat ja suklaiset suklaamuffinssit

Vaikeustaso: Helppo Valmisteluaika 30 mins Kypsennysaika 20 mins Kokonaisaika 50 minuuttia
Cooking Temp: 200  °C Annoksia: 12

Ainekset

Saat reseptistä maidottoman kun käytät margariinia ja korvaat tavallisen maidon vaikkapa soijamaidolla.

Ohjeet

  1. 1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.

    Ota margariini jääkaapista pöydälle pehmenemään hyvissä ajoin ennen leivontaa, näin helpotat rasvan ja sokerin vaahdottamista.
  2. 2. Sekoita keskenään kuivat aineet.
    (Vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljajauhe)

    Lisää seos taikinaan siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Sekoita taikina lastalla.

  3. 3. Lisää suklaahiput seokseen ja sekoita kevyesti.

    Jos haluat lisätä taikinaan marjoja, lisää ne tässä kohtaa. Kääntele ne varovasti taikinan sekaan.

    Jos haluat lisätä myös muffinssin päälle sulkaata, ota pieni määrä sitä varten sivuun ennen kuin kaadat suklaahiput taikinan sekaan.
  4. 4. Lusikoi taikina vuokiin. Mikäli haluat muffinssien päälle myös sulkaata, ripottele se nyt taikinan päälle.

  5. 5. Paista muffinsseja 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarkista muffinssien kypsyys puutikun (esim hammastikku) avulla. Kypsästä taikinasta ei irtoa mitään puutikkuun. Mikäli taikinaa tarttuu puutikkuun, jatka paistoa vielä muutama minuutti.

    Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Avainsanat: leivonta, leivonnaiset, muffinssit, makea leivonnainen, kahvin kanssa, nopea ja helppo,
Reseptikortti toteutettu ohjelmistolla: WP Delicious

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *